1900 Midden op de Dorpsstraat, in de tijd dat Bleiswijk nog een aantal hotels bevatte, voor handelsreizigers op doorreis naar Rotterdam. De opname is gemaakt rond 1900. Het hotel op de afbeelding had als naam: "Het wapen van Bleiswijk".
1935 Rechts ziet u het voormalige gemeentehuis in de Dorpsstraat, op dezelfde plek als het laatste gemeentehuis van Bleiswijk. Op de locatie van de bibliotheek staat nu nog landgoed "Snippenrust". Hier woonden o.a. burgemeester van Waning en burgemeester Vogel.
1920

Het begin van de Dorpsstraat.

Het uiterst linkerpand wordt op dit moment gebruikt als restaurant 'Jofel'. Daarvoor was het in gebruik o.a. als café, winkel voor levensmiddelen. Het middelste pand was van de wagenmaker, die verkocht ook klompen. De heer Stolker leverde aan heel Bleiswijk!

1935 Dit is vanuit het zuiden naar het noorden gekeken op de Hoekeindseweg. Deze huisjes staan er nog!
1950 De Hoefweg, de oprit naar de voormalige boerderij van Noordhoek 'Vernieuwd Land'. De huidige locatie is de hoek van de Lange Vaart, ter hoogte van De Beren.
1938 De Hoefweg, tegenover het villapark, ter hoogte van het tuincentrum.
1960

Het oude gemeentehuis (met trappetje).

Als raadshuis gebouwd, stond het recht tegenover de huidige kapsalon Haar & Haar en vrijwel op de plek van de plaatselijke opticien Van der Knaap Optiek.

1910- 1974 Een schitterende foto van de maalderij de Volharding. Dit gebouw is gesloopt in 1974. De locatie is nu plaats waar de AH en het chinees restaurant staan.