OVMB

Openingstijden van Het Historisch Museum Bleiswijk 

HET HISTORISCH MUSEUM IS VANAF
1 NOVEMBER 2021 WEER GEOPEND.

LEES HIER EERST DE CORONAMAATREGELEN

Op maandag is de OVMB DOOR CORONAMAATREGELEN GESLOTEN, en dus niet te bereiken in het Historisch Museum Bleiswijk.

Op zaterdag op de eerste en derde zaterdag van de maand is OVMB tussen 14.00 - 16.00 uur in 2021 WEL GEOPEND op:

4/12 EN 18/12.

OOK OPEN op woensdag tussen 14.00 - 16.00 uur.

Er kunnen geen groepen groter dan 5 personen het museum bezoeken.

Bij binnenkomst scannen wij uw QR-code en vragen naar uw legitimatiebewijs.
Wij houden ons aan de maatregelen van de Overheid.

Wilt u een andere afspraak maken, vul dan het contactformulier op deze website in met uw wens voor dag en tijd dat u wilt komen en het aantal personen.
Vermeld tevens het doel van uw afspraak.  
U kunt eventueel ook bellen naar 010-5213843.

 

Het Historisch Museum Bleiswijk functioneert als Historisch Informatie Punt [HIP] voor Bibliotheek Oostland.

Bibliotheek Oostland werkt mee aan het provinciaal project Historie in de Bibliotheek. Hiermee wil zij de lokale historie tot leven wekken in al haar vestigingen. Dit doet zij samen met de historische verenigingen van Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp en de gemeentearchieven van Rotterdam en Delft. De bibliotheek wil hiermee ook een ontmoetingsplek worden voor mensen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis. Dankzij dit project bestaat in elk van haar vijf vestigingen een Historisch Informatie Punt.

In de Historisch Informatie Punten [HIP’s] is veel informatie over de lokale, maar ook over de regionale geschiedenis bij elkaar gebracht. De HIP’s zijn in nauwe samenwerking met de Historische vereniging ‘den Berchsen hoeck’, de Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs, Oudheidkundige Vereniging en Museum Bleiswijk, de vereniging Noitdorpsche Historiën, Historisch Genootschap Oud-Pijnacker, Erfgoed Delft en het Gemeentearchief Rotterdam gerealiseerd.

Bezoekers kunnen in het HIP kennis maken met de historische vereniging en het archief. Regelmatig zijn er leden van de OVMB aan het werk en kunnen vragen beantwoorden over de geschiedenis van Bleiswijk en omgeving. Aan een gezellige leestafel kan een praatje worden gemaakt over ‘hoe het vroeger was’ en is er een tentoonstelling te zien. Op de achtergrond speelt een film over Lansingerland van vroeger of een presentatie van bijvoorbeeld oude foto’s.

Het Historisch Informatie Punt [HIP] is tijdens de openingsuren van het Historisch Museum te bezoeken.

Het Historisch Museum Bleiswijk is gevestigd in het Sociaal Cultureel Centrum De Snip, Dorpsstraat 5 2665 BG Bleiswijk. Naast het gebouw is voldoende parkeergelegenheid.

alt

 

Hoe kunt u ons bereiken?

Met de auto:

Vanuit Rotterdam neemt u de Doenkade (N209) richting Bergschenhoek. Ga na 5 km rechtsaf de Hoekeindseweg op en na 60 m linksaf op de Hoekeindseweg. Na 500 meter rechtdoor rijden komt u bij rechts bij het parkeerterrein van het voormalige gemeentehuis.
Auto parkeren. Let op het plaatsen van een blauwe parkeerschijf.

 

Vanuit Den Haag / Utrecht neemt u op de A12 afslag Bleiswijk (8)

Ga linksaf de Hoefweg (N209) op richting Bleiswijk.

Ga na 4 km linksaf de Hoekeindseweg op. En ga na 60 m linksaf op de Hoekeindseweg.

Na 500 meter rechtdoor rijden komt u rechts bij het parkeerterrein van het voormalig gemeentehuis: Auto parkeren.

B = bushalte

Met het openbaarvervoer:

Vanaf station Berkel-Westpolder neemt u bus 173 tot halte Bleiswijk, Lijsterlaan.

Bij het uitstappen loopt u ca. 50 meter terug, en gaat u rechtsaf de Hoekeindseweg op richting Dorpsstraat. Na ca. 500 meter komt u rechts bij het parkeerterrein van het voormalige gemeentehuis, nu het Herstelhotel.

Vanaf station Zoetermeer neemt u bus 173 tot halte Bleiswijk, Lijsterlaan. Bij het uitstappen loopt u ca. 50 meter verder, en gaat u rechtsaf de Hoekeindseweg op richting Dorpsstraat. Na ca. 500 meter komt u rechts bij het parkeerterrein van het voormalige gemeentehuis, nu het Herstelhotel.